Cristian Coroian laudă jocul Zalăului

„FC Zalău poate deveni o echipă frumoasă dacă rămâne cu acest lot”, spune fostul jucător din Liga I

FC Zalău are maxim de puncte după două etape disputate în Liga a III-a, obţinând vineri un rezultat surprinzător în faţa Gloriei Progresul Bistriţa, formaţie ce a activat până în urmă cu două sezoane pe prima scenă a fotbalului românesc, iar în sezonul trecut a jucat în Liga a II-a.
Ajunsă în Liga III-a după 40 de ani, din cauza problemelor financiare, Gloria Bistriţa are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, însă, în etapa de săptămâna trecută a pierdut cu scorul de 1 – 2 meciul de pe Stadionul Municipal.
Directorul tehnic al bistriţenilor, Cristian Coroian, fost jucător la CFR Cluj, FC Naţional şi Gloria Bistriţa, s-a arătat nemulţumit de jocul echipei sale, însă a lăudat formaţia zălăuană, despre care a spus că poate deveni o echipă frumoasă dacă lotul va rămâne neschimbat.
„Din păcate, noi am făcut un meci slab, iar echipa din Zalău, pe care o felicit pentru victorie, a fost peste noi la toate capitolele. Şi-au dorit foarte mult victoria, au jucat agresiv, au practicat un joc care le-a adus victoria. Noi nu am reuşit să facem ceea ce ne-am propus. Echipa din Zalău este tânără, dar are câţiva jucători experimentaţi. Dacă lotul va rămâne acelaşi, FC Zalău poate deveni o echipă frumoasă. Obiectivul nostru este promovarea, însă nu ştim dacă vom reuşi. Rezultatul de astăzi ne dă foarte mult de gândit. Suntem vinovaţi toţi de pentru acest eşec”, a afirmat Coroian.
Antrenorul echipei FC Zalău, Călin Pop, a precizat că, dacă jucătorii săi vor avea aceeaşi evoluţie şi în partidele următoare pot obţine victorii pe linie. „Am întâlnit o fostă echipă din Liga I, de la care, este adevărat, au plecat câţiva jucători importanţi. Există, însă, şi câţiva fotbalişti valoroşi în lotul Bistriţei. Noi am jucat cu multă ambiţie şi dăruire, fapt pentru care vreau s felicit întreaga echipă. Sunt mulţumit de rezultat, chiar dacă am avut câteva ocazii bune, pe care nu am reuşit să le fructificăm. Dacă vom juca la fel şi în celelalte partide, va fi greu să ne învingă cineva în acest sezon”, este de părere tehnicianul zălăuan.
În etapa de vineri, FC Zalău va întâlni în deplasare FCM Baia Mare, formaţie situată pe locul şapte după primele două runde. Gruparea zălăuană ocupă poziţia secundă, la egalitate de puncte cu liderul Arieşul Turda.

Leave a Comment